Machiaj Vintage anii ’40


Machiajul retro a fost mereu pe lista preferintelor mele, admirand feminitatea, disctinctia si sarmul divelor de la Hollywood din acea perioada. Bette Davis, Rita Hayworth, Judy Garland sunt doar cateva dintre numele reprezentative ale anilor ’40, fiind chiar sursa de inspiratie a designerilor, creatorilor, make-up artistilor si fotografilor de moda din prezent.


Urmariti filmuletul pentru a intra in atmosfera specifica anilor 40

Helena Rubistein, Max Factor si Elisabeth Ardenerau firmele de cosmetice cele mai populare ale vremii, si in acelasi timp cele care dictau tendintele in make-up. Nici acum nu s-au schimbat prea mult lucrurile, mentinandu-se puternic pe pozitie prin prestigiu si traditie.Rujul cherry red, burgundy red, tusul de ochi negru, genele false, tenul de portelan, sculptura evidenta a pometilor, albul perlat, jocul de lumini si umbre de pe pleoapa, sprancenele arcuite si intensificate reprezinta ingredientele perfecte pentru un machiaj clasic anii ’40.

In cadrul machiajului pe care l-am realizat, sursele principale de inspiratie au fost filmele anilor 40, populare fiind cele romantice, de tip drama. Asa ca am luat toate ingredientele de mai sus si am adaugat una pereche gene false luuuungi, trasatura pe care am vrut sa o scot in evidenta fiind dramatismul.

 

 


Multe dintre aceste elemente sunt in prezent sursa de inspiratie a multora dintre vedetele care aspira la titlul de diva. Dita von Teese, Rihanna, Gwen Stefani, Duffy, si doar cateva dintre cele care au adoptat atitudinea, stilul, si machiajul specific anilor ’40.


Acum ramane la latitudinea ta daca acest gen de machiaj te reprezinta si vrei sa il adopti, fiind foarte actual. Rujurile intense se mentin inca in tendinte, la fel ca si tusul de gene, astfel ca poti imbina perfect elementele anilor ’40 cu tendintele actuale. Dar fara o coafura specifica perioadei, si o rochie retro look-ul nu este complet. Nu pierde din vizor aceste elemente atat de importante.
Mai ai nevoie doar de un pic de parfum, un strop de atitudine si covorul rosu te asteapta!

Make-up: Suzana Visan
Foto: Marius Baragan
Model: Andreea Negulescu

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

6 × = 12

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>