Make-up for- Cluj Fashion Week//Impresii de backstage

 

14 aprilie 2010
Ora 9.30, dupa o intarziere de 1 ora jumate, timp in care am asteptat autocarele in celebra parcare de la Hilton, iata ca ne-am pornit la drum catre unul dintre cele mai asteptate evenimente de moda ale anului, Cluj Fashion Week. Doua autocare pline ochi de modele, presa, fotografi, stilisti, jurnalisti, si bineinteles, make-up artisti.
Plina de entuziasm, asteptari si energie, am ajuns in cursul serii, dupa un drum lung si obositor de 9 ore, insa dornica sa aflu cat mai multe despre ce avea sa ma astepte din punct de vedere profesional in urmatoarele zile.
In cadrul Cluj Fashion Week si-au prezentat colectiile aproape 30 de designeri, fiind unul dintre cele mai ambitioase proiecte de acest gen de la noi. Insa ceea ce l-a diferentiat fata de alte festivaluri a fost prezenta in numar destul de mare a designerilor straini, evenimentul capatand astfel continut international.
15 aprilie 2010, 10 a.m
Prima zi a inceput la ora 10 si pentru mine ca make-up artist, dar mai ales pentru modelele care erau la casting. Make-up & Hair a avut un loc bine stabilit, si anume in fosta bucatarie a Grand Hotel Napoca, insa cu miros de tocanita si ciorbita. Ei bine, va dati seama ca ne-am pus imediat pe treaba si am amenajat spatiul in asa fel incat sa asigure conditiile necesare si sa fie cat mai profi. Iata-ne in actiune:


Ora 4 p.m, ne-am apucat repejor de treaba, nu inainte de a discuta in prealabil cu toti designerii din acea zi, si a lua notite pentru a stabili machiajele. Pe durata celor 3 zile au defilat in jur de 200 de modele, insa a aparut o problema. Designerii doreau machiaje cat mai diferite, dar erau modele comune cu mai multi designeri, asa ca a fost nevoie sa schimbam machiajele pe durata show-ului in backstage intr-un timp foarte scurt. In acelasi timp ele trebuiau sa schimbe tinutele, si de asemenea si hair-stylistii trebuiau sa isi faca treaba, insa cu organizare si rabdare am reusit sa ducem la bun sfarsit fiecare show.


Moi in actiune

Urmatoarele zile s-au petrecut aproape la fel ca prima zi, castingul modelelor avea loc in fiecare dimineata, apoi se stabilea impreuna cu echipa de make-up si cea de par ce era de facut.

Ultima zi, cea de 17 aprilie a fost ziua de gala a Cluj Fashion Week unde si-au prezentat colectiile nume mari ca Agnes Toma, Chritstelen B-Musette, Claudia Castrase, Carmen Secareanu si altii.

La nivelul machiajului, pe durata celor 3 zile au fost machiaje preponderent naturale, dar si machiaje cu personalitate si puternice, ca smokey eyes cum a fost la Mihaela Cirlugea, Kavathat Evangelos (grecia), machiaje geometrice ca la Raluca Coman, machiaje retro cum a fost la Bianca Pop, Choi Boko (Coreea), Anca Ciataras.

Iata cateva poze cu machiaje din timpul show-urilor:Anca Ciataras
Mihaela Ciurlugea


Raluca Coman

Bianca Pop

Iris Serban

Fiecare zi se termina in jur de ora 1 cand ajungeam in camera de hotel, incercand sa imi adun fortele pentru urmatoarea zi. Dar nici petrecerile nu le puteam pierde! Dupa prezentari erau organizate after party-uri in club Midi la care am participat si eu. Dar daca ajungeti in Cluj va recomand si Colours, un restaurant-caffe foarte dragut si cu o atmosfera foarte placuta, fiind preferata si de cei mai multi participanti la eveniment.

Si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea-asa!


Tags: , , , , , ,

2 Comments to "Make-up for- Cluj Fashion Week//Impresii de backstage"

  1. Anonymous says:

    >Bravo voua! Atat echipelor de make-up cat si celor de hair style! Ati facut treaba buna, chiar daca stresul si presiunile, ma gandesc ca au fost mari!

  2. Suzana says:

    >Multumim! Au fost ceva stres si presiuni, insa important e rezultatul!:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

4 + = 5

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>