Make-up for- Soiree de la Mode #8-In memoriam Alexander McQueen// Jurnal de backstage

Joi, 22 martie, ora 11 a.m.

Agitatie mare in sala Le Diplomate din cadrul hotelului Hilton. Designeri, modele, organizatori, fotografi, detalii, toate pentru evenimentul mult asteptat al anului, Soiree de la Mode, editia a VIII-a. Tema de inspiratie: Alexander McQueen. Pentru cei care nu sunt familiarizati cu acest nume, designer-ul Alexander McQueen, de origine britanica, a fost considerat un geniu in moda, fascinand prin creatiile sale spectaculoase.

“Soc in lumea modei! Designerul Alexander McQueen s-a sinucis!”, “Celebrul designer Alexander McQueen a murit!” si multe alte titluri de acest gen au zguduit lumea modei, ceea ce l-a facut pe Alin Galatescu, critic de moda si directorul artistic al evenimentului sa propuna, cu aceasta ocazie, tema celor 17 designeri provocati sa creeze fiecare cate 3 tinute.

La fel am fost provocata si eu, insa ca make-up artist, fiind trup si suflet alaturi de cei 17 designeri si cele 30 de modele.

Ziua a inceput la ora 11 dimineata, eu prezenta cu trusa de make-up pregatita si cu esarfa inspiratie McQueen, alaturi de designerii emotionati si modelele preocupate de fitting-uri. Camera 621 a fost rezervata pentru hair & make-up, un apartament care spre sfarsitul zilei a devenit mult prea aglomerat, fara aer, cu atmosfera si agitatia specifica oricarui show de moda.


Datorita faptului ca modelele schimbau mai multe tinute create de designeri diferiti, a fost nevoie sa gasim un numitor comun in realizarea machiajului. Munca in echipa a contat foarte mult, asa ca am stabilit sa cream un machiaj natural, cu sprancenele intensificate, creand efectul acela de papusi de portelan.


Cam asa arata coltul de make-up inainte sa intram in actiune!

Model : Ramona Popescu

Atmosfera a fost destul de relaxata, am avut la dispozitie tot timpul necesar pentru a pregati toate detaliile, plusate de veselia si entuziasmul modelelor care asteptau la machiaj si a discutiilor dintre designeri. Alin Galatescu isi facea simtita prezenta din cand in cand pentru a controla mersul lucrurilor.


Foto: Alin Galatescu

Pregatirile erau pe terminate, iar designerii isi faceau deja aparitia pentru ultimele detalii, show-ul avea sa inceapa. Razvan Ciobanu, Carmen Secareanu, Cristian Samfira, Iris Serban, George Neagu, Silvia Serban,Andreea Tincu, Ioana Covalcic, Mirela Diaconu, Biana Pop, Ligia Carabet, Sandra Galan, Vika Gorencu, Ada Bucsaru si Christelen B. sunt o parte din numele designerilor ale caror creatii au aparut in show.

Ora 20.15 p.m

Totul pregatit, fuga repede jos in backstage pentru retusuri, modelele fiind pregatite pentru defilare. Emotii, lume multa, forfota, agitatie, retusuri, organizare, aplauze, tabloul tipic de backstage inaintea unui show de moda.

Foto: George Neagu si Silvia Serban)


Foto: Backstage -model Rodica

Cateva fotografii din timpul show-ului.

Agnes Toma

Christhelen B

Florin Dobre

Model Andreea Matei

Mirela Diaconu

Vika Gorencu

 

Bianca Pop

Dupa show am strans tot, si fuga, fuga, sa salut lumea si sa culeg impresii. Eu nu puteam fi obiectiva, fiind implicata direct in eveniment, asa ca eram tare curioasa cum s-a vazut dinafara. Asa am intalnit-o pe Adina Necula, Ioana si Claudiu (Mauvert), Alexandru Buruntia, Razvan Dinu, si altii care discutau aprins despre show. Cititi-le blog-urile pentru mai multe poze si pentru a afla niste pareri de la specialisti!Ziua s-a incheiat cu un after-party in clubul Fratelli Espresso Bar unde, dupa ziua obositoare, am rezistat eroic, cat credeti? O ora! Insa povestea nu se termina aici.

A doua zi a avut loc o sedinta foto, la care au participat 5 modele pozate de 3 fotografi dintre care Gabriel Hennessey si Ciprian Strungariu.
Machiajul a fost putin diferit, s-a dorit sa se creeze efectul fetelor de ceara, pudra satinata pe zonele de iluminare, cu sprancene neutralizate, buze glossy si machiaj al ochilor mai grafic. S-a mers pe contrast cu tonuri de visiniu si scultura a pometilor evidenta.
Pozele vor aparea in cadrul unei expozitii la Cluj Fashion Week, in perioada 14-17 aprilie. Am sa va arat cateva poze pe care am reusit sa le fac in graba, dar nu va dezvalui mai mult, mergeti la Cluj ca sa vedeti fotografiile!

Tags: , , , , ,

2 Comments to "Make-up for- Soiree de la Mode #8-In memoriam Alexander McQueen// Jurnal de backstage"

  1. mark says:

    >nice

  2. Suzana says:

    >thx. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

4 − 1 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>